Contacta'ns Truca al: 93 837 05 16

La nostra història

La Natació, a Sallent no és pas un esport nou ni tampoc, fruit de l’improvització.

Quan en prou feines es coneixia aquest esport a nivell estatal, l’any 1925 naixia la natació a Sallent. En Jordi Küng, ciutadà suís integrat totalment a la nostra població inculcava a un grup d’entusiastes esportistes, l’esport de la natació i el waterpolo. No cal dir que no tenien piscina, però sense mitjans per construir-la, varen començar a practicar natació al riu Llobregat, davant de la Font Vella  sota els arcs del Pont Vell.

Com que era imprescindible una piscina, es posaren en contacte amb els regants dels horts de Sant Antoni per tal d’aprofitar un dipòsit més o menys rectangular que tenien i que és on varen començar les competicions de natació i waterpolo, amb la visita anual del Club Natació Barcelona, i els seus millors nedadors i waterpolistes.

Del Club Natació Barcelona, rebérem, les primeres lliçons i consells, així com el primer material imprescindible: les cordes amb suros per delimitar els carrers i les primeres pilotes reglamentàries de waterpolo.

Del Club Natació Barcelona rebérem la distinció de nomenar-nos la seva Primera Delegació.

L’any 1928 foren presentats al Govern Civil, per la seva aprovació, els Estatuts pels quals havia de regir-se el nostre Club.

Per poder tenir més amplia volada, davant el creixent entusiasme esportiu, es pensà en la necessitat d’actuar com a Club independent , deixant d’ésser Delegació del Barcelona l’any 1935 en que el Club s’afilià a la Federació Catalana de Natació.

Amb l’esperit emprenedor que caracteritzava aquells pioners de la Natació a Sallent, ben aviat es plantejaren la construcció d’una nova piscina de mesures reglamentàries i més a la vora de la població.

Després d’estudiar projectes i formes de finançament, “Potasas Ibéricas S.A.”, cedia els terrenys i l’Ajuntament de la Vila es comprometia al subministrament d’aigua. D’aquesta manera al 1935 es començaven les obres d’excavació a càrrec dels propis nedadors i directius, sota la direcció d’un mestre d’obres.

El dia 19 de juliol del 1936, si bé les obres no estaven del tot acabades, però si la piscinai plena d’aigua, estava prevista l’inauguraria amb la presència de la totalitat de l’equip del Club Natació Barcelona. El començament de la Guerra Civil Espanyola el dia abans ho va impedí.

Des de llavors, la piscina de Sallent ha estat escenari de tota mena d’esdeveniments esportius, culturals i recreatius. En èpoques migrades i altres no tant, sempre s’ha procurat anar endavant.

 • El 1940 es construí el primer frontó.
 • El 1941 s’instal·la la primera i rudimentària llum elèctrica per a fer festivals nocturns.
 • En 1954 el primer equip depurador d’aigua.
 • En 1960 es construeix un gimnàs de 480 m2.
 • En 1971 s’inaugura la Piscina Coberta climatitzada.
 • En 1977 es construeix una pista de tenis.

Tot això d’una forma molt resumida indica una mica la història del nostre Club, sense oblidar mai la marxa esportiva on s’hi dediquen tots els esforços preferentment en els camps de la Natació, Waterpolo i Gimnàstica. D’aquesta manera, i a cada època segons les possibilitats s’han organitzat i participat a les competicions Federatives amb resultats prou escaients, amb aportacions dels nostres esportistes a les diferents Seleccions Estatals.

Tampoc  podem oblidar i és obligatori fer esment, que les nostres instal·lacions no han sigut mai per a ús exclusiu de gent de la nostra Vila, sempre hi ha hagut persones de d’altres poblacions veïnes.

Actualment un xic més de la meitat dels nostres usuaris no són de Sallent, sinó de Poblacions veïnes. Les nostres instal·lacions donen servei en un radi de 20 km. i bones comunicacions a una població potencial de més de 70.000 persones que no tenen una piscina coberta i per tant no poden practicar la natació en temps hivernal, que a la comarca del Bages dura 9 mesos.

Ara, després de finalitzar una etapa de consolidació del nostre Club, és el nostre propòsit començar una etapa de remodelació a les nostres instal·lacions, amb un cost molt baix; primer i bàsicament per donar un millor servei i adequar-les a les persones amb disminucions físiques que actualment es pot dir que no les poden utilitzar i per altra banda augmentar la làmina d’aigua utilitzable tot l’any i que els aproximadament 400 nens i nenes de Clubs i Poblacions veïnes  puguin practicar i competir en l’esport de la Natació tot l’any.

 

 

 • foto01_2-2
 • foto02_2-2
 • foto03_2-2
 • foto04_2-2
 • foto05_2-2
foto01_2-2foto02_2-2foto03_2-2foto04_2-2foto05_2-2

Els nostre números

ens avalen

400

Abonats

1000

Socis

100

Anys d'història

300

Nens/nes en cursets

JUNTA DIRECTIVACONEIX LA NOSTRA JUNTA

Please specify image url.

Valentí Escayola

President

 

 

Please specify image url.

Joan Prat

Vicepresident

 

 

 

Please specify image url.

Jordi Ignacio

Secretari

 

 

Please specify image url.

Jaume Escayola

Vocal

 

 

 

Please specify image url.

Carme Mor

Vocal

 

 

Please specify image url.

Jaume Capdevila

Tressorer

 

 

Vine a CNSallent, siguis  d’on siguis.

Actualment un xic més de la meitat dels nostres usuaris no són de Sallent, sinó de Poblacions veïnes. Les nostres instal·lacions donen servei en un radi de 20 km. i bones comunicacions a una població potencial de més de 70.000 persones que no tenen una piscina coberta i per tant no poden practicar la natació en temps hivernal, que a la comarca del Bages dura 9 mesos.

CONTACTA’NS